Maistas Turkijoje
Turkija – kvapų ir skonių šalis – kiekvienas miestas ir regionas turi ypatingų ir išskirtinių patiekalų. Einant Turkijos gatvėmis, kad ir kur bebūtumėte, jausite skirtingus kvapus, kurie sužadins apetitą. Jei lankotės šalyje – valgyti teks daug, o sustoti bus sunku, nes turkiška virtuvė be galo gardi ir gausi įvairiausių skanėstų! Mums lietuviams – turkų maistas gan neįprastas, nes vyrauja keisti skoniai ir jų deriniai – bus saldu ir aštru, o kartais net rūgštoka, bet paragauti privalote visų gardumynų. Šalies gastronomija garsi mėsos ir daržovių valgiais, bet pasilikite vietos desertui, nes turkiški saldėsiai privers apsalti ne tik jūsų liežuvį, bet ir širdį. O po sočių užkandžių pasimėgaukite ką tik sumalta turkiška kava ar stipria arbata. Kava ir arbata čia lyg auksas, todėl kokybė ir skonis visuomet išsaugomi. Bus taip skanu, kad sunkiai atsistosite nuo stalo!
Maistas Turkijoje
Turkija mena gilią istoriją – šalies tradicijos tęsiasi nuo tamsiųjų amžių iki naujųjų mūsų laikų. Per tuos metus keitėsi kalbos, žmonės, valdovai, bet amžių patirtis atnešė turtingą kulinarijos patirtį. Didžioji dalis patiekalų lydėjo tautą per visą istoriją ir išliko iki šių dienų. Nacionalinis turkų maistas pasižymi skonių įvairove, kokybe ir paprastumu. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja kebabai, mūsų kultūroje, tai greitas maistas, nereikalaujantis daug pastangų ar išlavinto skonio. Bet Turkijoje kebabai vertinami daug labiau ir gamybos procesas reikalauja patirties. Kiekvienas miestas garsėja skirtingais šio patiekalo receptais ir ypatybėmis. Na, bet būtinai išbandykite pilav – tradicinis ryžių patiekalas, karniyarik, hünkarbegendi – baklažanų kepiniai. Net didžiausius gurmanus nustebins mėsos kepsniai, kulinarijos ypatybė – ėriena. Na, o pasisotinę pagrindiniais patiekalais, pasilikite vietos desertams – baklava, kadayif, saldėsiai pasižymi intensyviu saldumu, juose gausu riešutų ir sėklų. Na, o kur dar tradiciniai turkiški gėrimai – dieviško skonio ir aukštos kokybės kava ir arbata. Išbandykite stipriųjų gėrimų, vienas jų raki – labai populiarus šalyje, bet turi stiprų anyžiaus poskonį, dėl to gan neįprastas. Kiek kainuoja maistas Turkijoje? Gan įvairiai, bet kainos nesikandžioja, o porcijos yra didelės, todėl skanaukite iki soties!